Sydney laatste blog
12 augustus 2014 - Brisbane, Australië
Sydney en het naderend eind van de vakantie.
Dit wordt alweer de laatste reisblog van onze vakantie naar Australië. Wij waren gebleven bij de aankomst in Sydney, de grootste stad van Australië met een inwoners aantal van 4,5 miljoen. Wel bijzonder, dat in een land met totaal 23 miljoen inwoners, er in de 5 grootste steden al 14 miljoen mensen wonen. De camping in Sydney ligt op 12 km van het centrum en staat bekend als de camping met de vele en wilde dieren. Naast deze camping is de plaatselijke begraafplaats, die zo groot is, dat je er makkelijk kunt verdwalen. Tienduizenden graven, zelfs nog uit de jaren veertig en niet meer onderhouden, omdat de rest van de familie waarschijnlijk ook al dood zijn, zorgen voor een macaber en sinister aanblik. Tijdens het neerzetten van de campers kwamen de vogels ons al tegemoet en werden de gevederde dieren zelfs brutaal nadat wij enkele stukjes brood aan hen voerden. Aan het begin van de avond kwam een possum onze campingplek oplopen. Dit Australische nachtdiertje, dat lijkt op een grote eekhoorn, kwam ook eens kijken of er wat te snaaien viel. Meestal zien wij de possums dood langs de weg leggen, maar nu in levende lijve en redelijk aaibaar.
Inmiddels waren Romy en Carlos overgevlogen uit Brisbane, zodat de familie weer compleet was. Zaterdag was de dag voor Sydney en Romy had weer een fantastisch programma in elkaar gedraaid. Het was schitterend weer, dus dat werkte mee. Als eerste midden in het centrum ontbeten en daarna naar het Opera House. Dit is de toeristische trekpleister van de stad en wordt door miljoenen op de foto gezet. Dit gebouw uit 1959 is kleiner dan verwacht en staat aan één kant in de steigers vanwege achterstallig onderhoud. Achter het Opera House ligt de Harbour Bridge, die samen op de foto kunnen worden gezet. Op Facebook hebben wij ook een foto gezet met deze beide monumenten op de achtergrond. Na het bezichtigen zijn wij met een veerboot naar de ander kant van de stad gevaren naar de wijk Manly. Op weg hiernaar toe kwamen wij aan de voorkant van het Opera House en is door ons dus aan alle kanten gefotografeerd. De botanische tuinen zijn prachtig en een wandeling heeft ons zeldzame bomen en planten doen laten zien. Aan het eind van de dag zijn wij op advies van Carlos bij een Spaans restaurant buiten gaan zitten, waar het heel gezellig werd met echte sangria. Vele ervaringen rijker en dito dollars lichter zijn wij naar de camping gegaan om van een ijskoude nacht te genieten. Zondag opnieuw naar Sydney, waar Eric, Ellen, Marian, Rick en ik (Fred) het Australian National History Museum hebben bezocht, terwijl Romy, Carlos, Wessel en Rianne de stad in gingen om te winkelen. Het museum was zeer interessant, omdat de geschiedenis van de Aboriginals werd verteld en daarnaast bijna alle dieren die in Australie voorkomen waren te zien. De collectie vogels, wel in opgezette vorm, was adembenemend. Tevens werd getoond welke grondstoffen en andere mineralen er allemaal in de grond zitten. Meestal zijn wij na een uurtje wel klaar in een museum, maar hier hebben wij 2,5 uur rondgelopen. Een aanrader dus.
Romy, Wessel en Fred zijn daarna nog de Sydney Tower in geweest. De toren is ca. 400 meter hoog en biedt een uitzicht om van te dromen. De Blue Mountains liggen op 80 km afstand van Sydney, maar waren goed te zien. Aan het eind van de dag was het weer tijd voor Romy en Carlos om terug te keren naar Brisbane en zijn wij teruggegaan naar de camping.
Maandag lekker uitslapen, daarna alles inpakken, want de campers dienen ingeleverd te worden. Het voornemen was om 9.30 uur te beginnen met inpakken, maar het zal geen verbazing wekken, dat wij om 9.15 uur kant en klaar waren voor vertrek naar de dependance van de camperverhuurbedrijf. Alles in orde en naar het vliegveld om naar Brisbane te vertrekken. De vlucht duur ca. 1,5 uur, maar van ons gezelschap is niemand meer dan 10 minuten wakker geweest.
Dinsdag had Romy nog een leuke verrassing om ons mee te nemen naar de EKKA. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen, wat te vergelijken is met een combinatie van de huishoudbeurs, een kermis, een veemarkt en de zwarte markt te Beverwijk. Voor ons gevoel, behoorlijk gedateerd, maar in Australië enorm populair. Alle winkels zijn gesloten en iedereen is vrij om deze beurs te kunnen bezoeken. De afsluiting van de vakantie was een barbecue in de achtertuin van Romy en Carlos, waar wij o.a. kamelenvlees, kangoeroe en/of krokodillenvlees hebben gekregen. Een mooiere afsluiting van onze Australische vakantie was niet denkbaar. Klaar voor de terugreis en hopen dat alles goed gaat. Dank voor de belangstelling en de reacties.
Met dank aan Romy en Carlos, die ons een onvergetelijke vakantie hebben bezorgd. Fred.

Waarschijnlijk liggen jullie nu uitgeteld te slapen in het vliegtuig.Bedankt voor de leuke en boeiende reisverslagen
Wij wensen jullie een goede en veilige terugreis.