Skyrail en Great Barrier reef

23 juli 2014 - Mission Beach, Australië

De Melkweg.

Gisteravond hebben wij naar boven gekeken, naar de duizenden sterren. Het was ongelooflijk mooi!
Over die duizenden sterren lag bewolking, dat was wat wij dachten, maar die bewolking bleek de Melkweg te zijn. Heel bijzonder om te zien.

Dinsdag 22 juli.
Met 9 man in 1 camper zijn wij op pad gegaan. De camper geparkeerd en toen zijn wij op de Kuranda Skyrail gegaan. Een soort van skiliftcabine die je boven het regenwoud brengt en diverse stops maakt. Tijdens deze stops verlaat je de cabine en loop je hoog door de bomen. De palen voor de skyrail zijn met helikopters ingevlogen om het regenwoud zo min mogelijk te verstoren. Het oudste regenwoud ter wereld, de ijstijd is hier niet geweest, bomen die elkaar gebruiken om zonlicht te vangen , planten die wij niet kennen en spinnen, kikkers, slangen en possums waar wij nog nooit van gehoord hebben. Uiteindelijk komen wij aan in het plaatsje Kuranda. Dit plaatsje is bevolkt door Aboriginals , wederom wanen wij ons in de tv-serie Mcloud’s Daughters !

Na het bezoek aan Kuranda gaan wij met  de Rainforest Cableway terug. Een trein uit de negentiende eeuw, met een stationnetje, dat zo uit een Agathe Christie boek lijkt te komen. Sommige wagonnetjes zijn gerestaureerd en anderen zijn nog authentiek. Een enerverende reis die bij ons allen veel indruk heeft gemaakt, vooral omdat die zoooo lang duurde, maar je moet soms ergens iets laten om het volgende moment weer een prachtig uitzicht te kunnen bewonderen. Het leuke aan Australische mensen is, dat zij graag een praatje met je willen maken en iedereen wel een Europese achtergrond heeft. En wij zijn natuurlijk een aanwezig gezelschap!!
Als avondeten lekker op de camping de BBQ aangezet en vroeg onder de wol!

Woensdag 23 juli.

Vroeg uit de veren, want wij moeten om 8.15 uur aantreden bij de haven in Cairns.
Daar gaan wij aan boord van een catamaran die ons naar het Great Barrier Reef brengt, na anderhalf uur varen zijn wij 60 km uit de kust en komen aan bij een platform, de Marine World, daar gaan wij de dag doorbrengen.
Carlos en Wessel gaan scubadiving, de rest van ons gaan snorkelen. Ieder kreeg een wetsuit, flippers en een snorkel en langs het platform waren steigertjes zodat je het prachtige blauwe water gemakkelijk in kunt, helaas geen succes voor Marian , die verzuipt, beetje motorisch gestoord. Geen probleem je kunt je de gehele dag vermaken, Rick en Eric hebben onderwater gefilmd, wij hebben vissen, groot en klein gezien, zelfs haaien van twee meter lang, bijzonder schelpen van 60 jaar oud en natuurlijk rif, maar ook veel rif dat kapot en dood is. Tijdens de lunch was er een buffet met van alles te eten en daarna voor degene die weer wilde , snorkelen, maar ook lekker in de zon op een strandstoel. Op een bepaald moment werden er vissen gevoerd en die vissen kon je aanraken! Nog een tochtje op een glass bottomboat om nog meer  te kunnen zien van het rif, maar helaas komt hier ook een eind aan en gaan wij rond vier uur terug naar de kust, gekleurd(rood en een beetje bruin) moe van de inspanning en de vele indrukken, zoeken wij na het avondeten vroeg onze slaapplaatsen  op. Morgen weer een nieuwe dag in dit prachtige land!

Marian

Voor meer foto's zie albums